Apotek på nätet

Shop Assistant Standing By the Checkout Counter in a Drugstore Being Handed a Bank Card By a Customer

Apotek på nätet

Termen apotek kommer från det grekiska ordet apotheke som egentligen betyder förråd. Apoteken har funnits under flera århundraden, det finns tecken som tyder på att det fanns etableringar som liknade dagens moderna apotek redan under 700- talet. I Sverige har det ända sedan 1500-talet funnits offentliga inrättningar som driver den typ av verksamhet som apoteken sysslar med idag. Medicin och tillverkande av olika läkemedel, remedier och lindrande medel har naturligtvis funnits mycket längre än så men det var först på den tiden som apoteken blev en officiell inrättning. I Sverige var apoteken länge en statlig institution. I och med att monopolet avvecklades under 2009 så har dock förutsättningarna på marknaden förändrats radikalt för de som driver apoteksverksamhet.

Det har till exempel blivit allt vanligare att apotek etablerar sig på nätet och saluför en del eller alla sina varor där.  Vissa av dessa företag finns endast på nätet och har inga fysiska butiker alls. De apotek som man kan besöka på nätet har dock flera fördelar. Framför allt är det en service som underlättar mycket för apotekens kunder.  Det är enkelt och smidigt för kunderna att kunna klicka hem mediciner och andra produkter medan de sitter hemma i TV- soffan. Att dessa produkter dessutom levereras direkt hem till dörren gör ju inte saken sämre.

För att få sälja läkemedel på nätet krävs det speciella tillstånd

Ibland kan det dock, precis som i alla andra branscher, förekomma oärliga aktörer som säljer mediciner trots att de inte har rätt att göra det. För att försöka undvika att dessa aktörer utger sig för att vara något som de inte är, och för att de autentiska apoteken skall visa att de är godkända för handel med receptbelagda läkemedel har man inom EU tagit fram en symbol som endast får användas av de apotek som har rätt att sälja mediciner på nätet. Hittar man denna symbol på apotekets internetsida kan man lita på att man handlar av en seriös apotekare. I anslutning till denna symbol skall man hitta en nationsflagga som visar i vilket land just detta apotek har rätt att sälja sina läkemedel.

Post A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fashionblog