Köp D-vitamintillskott på apoteket

Av alla vitaminbrister som människor kan lida av är D-vitaminbrist utan tvekan en av de vanligaste. I själva verket visar studier att ungefär en miljard människor har låga nivåer av D-vitamin i blodet.

Den globala D-vitaminbristen är inte så förvånande med tanke på svårigheten att uppfylla D-vitaminbehovet via kosten och solljuset. Förutom fet fisk som lax och tonfisk är det få livsmedel som innehåller denna vitamin. Även om frukt, grönsaker och spannmål är väldigt näringsrika så innehåller de ingen D-vitamin. Vidare bildas inte D-vitamin under de mörka månaderna på vintern, utan bara på sommarhalvåret. Dessutom finns det människor som inte har möjlighet att komma ut i solljuset tillräckligt. Oroa dig inte, det finns lösningar i form av kosttillskott!

Täck ditt dagliga behov med D-vitamintillskott

Den goda nyheten är att ditt behov av D-vitamin kan uppfyllas av D-vitamintillskott. D-vitamintillskott kan köpas enkelt på onlineapotek, särskilt hos Apotek Hjärtat som har ett brett sortiment av D-vitamin i flera former. Där hittar du lättsvalda kapslar, tabletter, droppar och tuggbara tabletter med smak som passar alla oavsett ålder. Just nu är det 20 procent rabatt på Elexir D3 vitamin med 180 kapslar för endast 111 kronor! Det här är prisvärt eftersom de täcker ditt dagliga behov av D-vitamin i flera månader.

Skillnaden med D3 är att det är denna form som lättast absorberas av kroppen. Om du är tveksam kan du alltid kontakta Apotek Hjärtat som gärna besvarar dina frågor och funderingar. Det bästa med att handla på apotek online är att du inte ens behöver lämna hemmet, utan bara behöver göra din beställning och vänta några dagar.

Omständigheter som försvårar ditt upptag av D-vitamin

Onlineapotek som Apotek Hjärtat har gjort det oerhört lätt att skaffa D-vitamintillskott. Exempelvis kanske du bor på landet, vilket gör det svårt att komma till ett fysiskt apotek. Eller så kan du bli sängliggande på grund av sjukdom eller skada och då är D-vitamintillskott perfekt för att få D-vitamin utan solljus.

En annan grupp som kan behöva D-vitamintillskott är spädbarn eftersom bröstmjölk inte innehåller mycket D-vitamin. Vidare har människor överlag som bor i Sverige och i kallare klimat ett behov av D-vitamintillskott under vinterhalvåret. Solljuset räcker helt enkelt inte till under denna period och för att bilda D-vitamin i kroppen.

Ett tydligt tecken på D-vitaminbrist är att många äldre drabbas av höftfrakturer och ungefär hälften av dessa har enligt studier D-vitaminbrist.

Post A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fashionblog