Kända apotek

Vilket apotek brukar du hämta ut dina mediciner och krämer på? Det finns faktiskt några apotek som är mer historiska och kända än andra. Apoteksverksamheten är en väldigt gammal företeelse som har funnits i många hundra år. På 1500-talet ansågs det speciellt att kunna mycket om välgörande substanser och kraftfulla preparat. Den inställningen har till viss del hängt med ända till vår moderna tid. Apoteken i Sverige har ändrats om under senare år och nu finns det några som sticker ut lite extra, bland annat apotek Lejonet i Skåne.

Med tinnar och torn

Kommer du befinna dig på Sveriges sydligare breddgrader snart? Då bör du styra dina steg mot Stortorget 8, Malmö där en av stadens pampigaste byggnader reser sig mot himlen. Huset sticker ut från resten av arkitekturen med sitt gröna torn och namnet på byggnaden i guldrelief på den rödbruna fasaden i tegel. På huset står det Apoteket Lejonet i stora bokstäver och det är nog ingen som går miste om vad byggnaden är vigd åt, särskilt inte när man kliver in. I slutet på 1800-talet lät arkitekten John Tesch uppföra detta dramatiska hus som sägs vara lika stort som det kejserliga apoteket i Moskva.

Post A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fashionblog