Importerade läkemedel

 

 

Det finns en massa olika läkemedel på marknaden. Det är viktigt att du köper läkemedel som är kontrollerade och godkända av läkemedelsverket. Det finns Side view of the capsule in production line.restriktioner för att importera läkemedel och de kan vara ganska strikta. Ibland nämner man kanske ordet parallell import. Det blev lagligt med parallellimport när Sverige blev medlem i EU, men det är fortsatt lika höga krav ibland till och med högre.

Billig frakt för att sänka kostnader är viktig
När du köper läkemedel eller vitaminer som är registrerade hos Läkemedelsverket så vet du att de är kontrollerade och att de transporterats under strikta förhållanden. De skickar paket med båt, tåg, bil eller flyg beroende på var paketen ska, eller vart ditt paket skickas ifrån. Man kan tro att det kostar mycket, men det finns självklart bolag som har
billig frakt.

Blodet är kroppens eget fraktbolag
Det är inte bara transportbolag som transporterar mediciner, det gör även kroppen själv. Den ser till att din medicin transporteras med blodet efter det att tabletten lösts upp i magsäcken och passerat slemhinnan i magsäcken. Sedan är det en hel vetenskap hur medicinen lagras i olika kroppsdelar, men det mest fantastiska av allt är de två barriärerna som finns i kroppen.

 

Den första barriären finns på väg upp till hjärnan där den stoppas för att vandra vidare upp till hjärnan. Den andra fantastiska barriären är moderkakan. Den har en skyddande barriär för att vissa saker inte ska gå över till den lilla babyn i magen. Tänk att mamman och barnet kan ha helt olika blodgrupper till exempel utan att Closeup of pharmacist's hands taking medicines from shelf at the pharmacyfostrets stöts bort. Det är tack vare den barriär som finns i moderkakan. En mamma med Rh- kan bära på ett barn med Rh+ utan att hennes kropp stöter bort fostret. Det är naturens snillrika system som ser till att göra det möjligt. Efter förlossningen måste mamman få en spruta för att motverka att kroppen stöter bort nästa barn.

Post A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fashionblog