Manligt håravfall och olika typer av läkemedel

Av alla håravfalls produkter på marknaden finns det bara två mediciner som är godkända av det amerikanska läkemedelsverket dvs US Food & Drug Administration (FDA). Dessa läkemedel är kliniskt bevisade att de främjar hårtillväxt och hår återväxt samtidigt som de motverkar håravfall och skallighet.

Finasterid eller Propecia är godkända läkemedel och Minoxidil (Rogaine eller skum Rogaine) är den andra. Dessa är de enda mediciner som FDA har godkänt och först efter mycket omfattande kliniska prövningar. Dessa finns också på svenska läkemedelsverket och Propecia godkändes av läkemedelsverket redan 1998 för behandling av manligt håravfall.

Propecia är en viktig medicin för att motverka håravfall. Propecia innehåller den aktiva substansen finasterid och ska endast användas av män. Den aktiva substansen Finasterid finns också i Proscar där dosen är 5 gånger högre än propecia. Finasterid finns uppsatt på dopinglistan som en ”maskerande substans” och du behöver recept av läkare för att få ut den.

Svenska apoteket har också naturläkemedlet Priorin på hyllorna och Apotea marknadsför Stora hårkuren vilket inte är godkänt av amerikanska läkemedelsverket. Utöver dessa mediciner har forskningen tagit stora steg med nya preparat och behandlingar. Läs mer på hårtransplantationsguiden.se.

 

Vad är håravfall och skallighet?

Ärftligt håravfall är den absolut vanligaste formen av håravfall hos både unga som gamla och problemet drabbar såväl kvinnor som män. Utöver det ärftliga håravfallet är det vanligt att tappa håret i samband med stress och sjukdomar. Skallighet och håravfall orsakas av testosteron, och en version som kallas dihydrotestosteron eller DHT, det manliga hormonet som får oss att se ut och låta som män.

Problemet med testosteron och DHT är att efter att vi blivit vuxna börjar de utvecklas som ger annorlunda effekter på vår kropp. Du kanske börjat märka att håret växer ut ur näsan eller öronen – varför hårväxten gör detta har vi ingen aning om, men vi märker till vår förtret att håravfallet på huvudet kickar igång.

DHT börjar strypa blodtillförseln till dina hårsäckar (folliklar). Detta leder till gallring av håret som på sikt leder till flintskallighet. Om du inte börjar med ett håravfall botemedel snart efter skallighet sätter då kan du bara få tillbaka hårväxten genom en hårtransplantation. En hårtransplantation är en ganska dyrt sätt att få till  håret och vill du vet mer om denna behandlingsform så läs på utmärkta hårtransplantationsguiden.se.

Propecia bearbetar håravfallet genom att direkt bearbeta dina nivåer av DHT i kroppen. Genom att sänka nivån av DHT som attackerar dina folliklar så håller hårsäckarna sig friskare längre. Propecia arbetar aktivt för att stoppa DHT från att binda sig till folliklar och kvävning av blodflödet.

Hur köper jag Propecia?

Du behöver för att få en läkare att skriva ut recept på Propecia åt dig. Du kan beställa Propecia enkelt nline eller på ditt lokala apotek men det är ofta förenat med osäkerhet att köpa mediciner online. Vi rekommenderar att du köper via Apotek med den säkerhet det innebär.

Hur tar jag Propecia?

Propecia är ett enkelt piller som tas dagligen.  Din läkare kommer att ordinera en dosering som är lämplig för dig. Ibland kan du att rekommenderas att använda ett läkemedel schampo som Nizoral för att hålla din hårbotten i skick.

Hur säker är Propecia?

Det finns biverkning som impotens och nedsatt sexuell funktion som drabbar rätt få personer men du måste bestämma om du är villig att riskera den biverkningen. Du kan potentiellt förlora intresset för sex och kanske har problem med att få eller behålla en erektion. Läs mer om biverkningar på FASS. Och om det inte är en stort problem för dig, då kan Propecia vara  något för dig..

Post A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fashionblog