Få hjälp med din artros på apoteket

Artos är en folksjukdom. Man brukar räkna med att ungefär 25 % av alla över 45 har någon form av artros. Den kan vara lindrig eller så svår att det är svårt att röra sig. Den kan också sätta sig i en eller flera av kroppens leder. Vanligt är att man får artros i knän eller fingrar. Om du drabbas av artros är det viktigt att du själv läser på om sjukdomen. Det kan du göra hos Artros.org, där får du handfasta tips om hur du bäst hanterar din artros. Mycket hjälp kan du också få hos ditt lokala apotek, både i form av medicin och handfasta råd.

Smärtstillande och hjälpmedel när du har artros

En viktig sak att göra är att röra på sig även om det gör ont. Du behöver inte vara rädd för att äta receptfria smärtstillande läkemedel då det behövs, så länge som du följer instruktionerna för just det preparatet. Du kan också köpa särskilda handskar, skor och knäskydd på flera apotek, eller be dem beställa hem åt dig. Dessa ger extra stöd och värme åt den led som du har problem med, vilket kan bidra till att du kan fortsätta vara aktiv.

Många apotek kan också erbjuda en artrosskola där du får information om hur du kan göra för att bäst leva med sjukdomen. Bland annat hur du hanterar och mildrar symptomen och hur du kan jobba på egen hand för att se till att bromsa de negativa effekterna av din artros. Genom apoteket kan du i vissa fall också få tillgång till en sjukgymnast eller en fysioterapeut som är specialiserad på just artrospatienter.

Post A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fashionblog